Comissariat i integrant de l’exposició PFC: Presents i Futurs Creadors, que mostra els projectes finals de carrera dels alumnes del CFGS d’Il·lustració de l’Escola Massana. Amb la intervenció d’Arnal Ballester i Pep Montserrat. Centre Cívic Parc Sandaru. (2010)

…………

Curator and part of the exhibition PFC: Presents i Futurs Creadors (PFC: Present and Future Creatives), showing our degree final projects of High Degree in Illustration in Arts and Design Massana School in Barcelona. With the involvement of Arnal Ballester and Pep Montserrat. Centre Cívic Parc Sandaru (2010)

 

PFC 1  

 Projectes Finals de Curs / Presents i Futurs Creadors

        
Acabem d’acabar i tot just comencem a començar. Aquests són els nostres projectes finals de carrera, aquest és el resultat de dos anys d’estudi del CFGS d’Il·lustració de l’escola Massana. Amb ells acabem una etapa, la d’estudiants, i obrim les portes a la propera que vindrà, la professional.

Quan vàrem començar molts de nosaltres responíem que volíem estudiar il·lustració per que ens agradava dibuixar. I no era incert. Però un cop iniciats, el camí ens va descobrir molt més que això. Il·lustrar és dibuixar, però sobretot és saber pensar i saber comunicar.

   Aquest va ser un dels principals aprenentatges fets a l’escola. Saber pensar per aportar significat amb les imatges,el nostre llenguatge. Així doncs, ens cal endinsar-nos en el text, la idea, el concepte amb el que hem de treballar. Il·lustrar un concepte vol dir llegir-lo, rellegellir-lo, entendre’l, assumir-lo, mastegar-lo. Una il·lustració pot acompanyar un text, sí, però també pot complementar-lo, pot enriquir-lo, pot fer-hi de contrapunt, i inclús contradir-lo. Això és el que hem après a l’escola, a saber transmetre amb imatges.

La il·lustració és un ofici i ara ens disposem a exercir-lo.

 

Judit Armengol, Gustavo Berocan, Eulàlia Corbella, Edgard Harald Molina, Cinta Montserrat, Sergi Solans, Maria Souza, Alba Teixidor, Camille Vannier, Marta Vilches

 


 

 

PFC 2   PFC 5

PFC 3   PFC 4

 

Fotos of the production and the opening on Centre Cívic Parc Sandaru’s Flickr: