Exposició del col·lectiu Les Golfes Il·lustració al Centre Cívic Parc Sandaru de Barcelona. (2011)

…………

A Les Golfes Il·lustració collective exhibition at Centre Cívic Parc Sandaru of Barcelona. (2011)

 

 

flyer-Parets-Sandaru

 

 


                                                                                    – Presentació de l’exposició / Exhibition’s introduction –

Davant d’aquesta problemàtica el col·lectiu artístic Les golfes vol alertar de la necessitat d’actuar, mostrant on s’origina la violència i fent-la visible per a poder reaccionar. Per això cal que en aquest moment, quan s’origina, la persona agredida sigui capaç de detectar-ho, i seguidament, s’hi posicioni en contra, tot dibuixant uns límits propis que no podran ser depassats.

Aquesta és la nostra manera d’aproximar-nos a la problemàtica, detenint-nos en l’instant en què es doblega un límit quotidià i s’esdevé la gènesi de conflictes més greus. Amb el nostre treball volem contribuir a la reflexió i a la recerca d’alternatives que ens permetin construir relacions en les que no hi càpiga cap tipus de violència. Representem una casa, amb les seves estances i objectes habituals, però sense les parets.

Els objectes parlen dels inquilins de la casa, de la seva relació i de la situació de maltractament que hi és present a cada estança. Si les parets no hi fossin, podríem entrar als racons íntims i quotidians de la casa i mostrar-ne així l’origen del maltractament, fent-lo visible per a poder reaccionar i posicionar-nos en contra. Si les parets parlessin, dirien molt.

<< Els racons íntims i quotidians d’una casa noten l’impacte d’aquelles persones que hi viuen, i n’acaben parlant, d’una manera o altra. […] la instal·lació Si les parets parlessin, (és) una mostra d’objectes que s’expressen per si sols. En forma d’una casa dibuixada sobre fons negre, la instal·lació inclou detalls que s’identifiquen clarament amb quotidianitats de violència de gènere. […] >> (Estel Barbé. “Col·lectivitzar la soledat de la creació”, La Directa, 17 de novembre de 2010).


 

 

Si-les-parets-parlessin-Sandaru5

Si-les-parets-parlessin-Sandaru7

Si-les-parets-parlessin-Sandaru8

Si-les-parets-parlessin-Sandaru6

Fotos Berta Alarcón.

 

Fotos of the opening on Centre Cívic Parc Sandaru’s flickr: